Пародонтология

Това е тази част от стоматологията, която се занимава с профилактиката и лечението на възпалителните процеси обхващащи гингивата и пародонта. Възпалителните процеси на венците са два основни вида гингивит и пародонтит.

При него се наблюдава възпаление само в областта на венеца, придружено със силно зачервяване и кървене. Пациентите се оплакват от кървене по време на миенето на зъбите си, липса на гладкост по зъбните им повърхности, лош дъх.

Лечението на гингивита се състои в добро почистване на зъбния камък и зъбна плака. Мотивираме и обучаваме пациентите към добра и правилна хигиена в домашни условия, с цел превенция от последващо гингивално възпаление.
Това е по-тежкото пародонтално заболяване, обхващащо венците, зъбозадържащите тъкани и костта. Пациентите се оплакват от значително количество зъбен камък, лош дъх, преместване на зъбите и не на последно място от тяхното разклащане.

Лечението на пародонтита обикновено се извършва в няколко посещения, включващи почистване на над- и подвенечния зъбен камък, както и кюретаж. В не малко случаи се използва и пародонталната хирургия с цел правилно моделиране на венечните тъкани.
DENTestetica

Екип от специалисти, които работят за вашето здраве.

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи, за да научите повече за нашите нови предложения и използвани техники.